Whatsapp
 
ana sayfa kurumsal galeri online randevu iletişim
BİZ SİZİ ARAYALIM
Leke Bakımı
Leke Bakımı
Hydrafacial Cilt Bakımı
Buz Lazer Epilasyon
Kalıcı Makyaj
Microblading Kaş Çizimi
Cilt Bakımı
Cilt Gençleştirme
Leke Bakımı
Profesyonel Makyaj
Protez Tırnak
Dermapen
Kirpik lifting
Ağda
Manikür Pedikür
Saç Simülasyon
 

Lazerle leke tedavisi hangi lekelerde kullanılır?

Lazerle leke tedavisi güneş lekesi, çiller, yaşlılık lekeleri, et benleri ve doğum lekelerinde tek başına veya diğer yöntemlerle beraber kullanılabilir.

Lazerle leke tedavisi kaç seans sürer?

Lazerle leke tedavisinde seans sayısı lekenin cinsi, derinliği ve kişinin cilt yapısı ile alakalıdır. Yüzeysel bir çil tek seansta gerilerken derin bir çil 4-5 seans gerektirebilir. Doğum lekeleri 10-15 seans sürebilir. Melazma tarzındaki güneş lekeleri 8-10 uygulama gerektirebilir. Leke tedavilerinde seans aralıkları ortalama 3-8 hafta olabilir.

Lazerle leke tedavisinden ne beklemeliyim?

Lazerle leke tedavisinin etkinliği lekenin tipi, derinliği, cildin yapısı ve seçilen lazerin cinsi ile alakalıdır. Bu yüzden tedavi sonuçları kişinin sahip oluğu lekenin ne olduğuna ve doktorunuzun sizi doğru şekilde tedavi edip etmediğiyle ilgilidir. Bu yüzden bu konuda uzman bir doktor ile tedavi edilmek ve doğru bilgilendirilmek önemlidir.

Lazerle leke tedavisinden nelere dikkat etmeliyim?

Lazerle leke tedavileri uzun süren ve uzmanlık gerektiren tedavilerdir. Koyu tenli kişilerde leke tedavilerinde çok dikkatli olunmalıdır. .Koyu tenlilerde reaksiyonel lekelenme olasılığı yüksektir. Lazer seçimi doğru olmalı ve cildi çok tahriş etmekten kaçınılmalıdır. Kılcal damarları olan kızarık ve hassas ciltli kişilerde dikkatli ve tecrübeli ellerce tedavi yapılmalıdır. Çünkü bu ciltlerde açık tenli olsalar da reaksiyonel lekelenme olabilir.

Lazerle eke tedavisinde hangi lazerler kullanılır?

Q-switched Nd YAG lazer, KTP lazer, fraksiyonel lazerler ve IPL leke güneş lekesinde önerilmiştir. Fraksiyonel lazerlerin sonuçları değişkendir ve yan etki ihtimali yüksektir. Leke tedavisinde fraksiyonel lazer kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Lazerle leke tedavisinde kullanılan cihazlar ve etki mekanizmaları nelerdir?

  • Q–Switched Nd: YAG Lazerler: Q –switched Nd: YAG lazer 1064 nm dalga boyundadır. Q-switched lazerler nanosaniye gibi kısa bir sürede atış yapan lazerlerdir. Çok kısa sürede atış yapan lazerler renk maddesini patlatarak etkili olurlar. Bu kadar kısa sürede atış yapıldığı zaman sadece renk maddesi zarar görmekte, çevre dokudaki hücrelerde etkilenme olmamaktadır. Böylece ciltte hasar olmadan ve cilt zarar görmeden tedavi sağlanabilmektedir. Bu tür lazerler aynı zamanda cilt yenilemesi yapma özelliğine sahiptirler. Peeling, cilt yenileme yöntemleri (PRP, mezolift ) gibi yöntemler ile birlikte kullanılarak etkinlikleri artırılabilir. 1-3 hafta aralıklarla yapılabilir en az 6 seans önerilir. İşlem sonrası ciltte hafif bir pembelik olur yarım gün içinde geriler.
  • Karbon Peeling: Q-switched Nd:YAG lazer uygulanmadan 15-20 dk. önce lekeli bölgelere siyah renkli karbon solüsyonu sürülür. Karbon maddesi ciltteki yağ kanalları tarafından emilir. Renk duyarlılığı düşük olan Nd:YAG lazerin etkinliği, karbon sayesinde deri üstüne ve altına renk maddesi yerleştirildiği için artmaktadır. Aynı zamanda lazer cildi tararken karbon partikülleri peeling etkisi yapmaktadır. Karbon peeling 1-3 hafta aralıklarla yapılabilir. Diğer tedavilerle kombine edilebilir. En az 6 seans önerilir.
  • KTP lazer: Renk maddesini en iyi yakalayan lazerdir. Ancak cildin alt dokularına inemez. Bu yüzden yüzeysel lekelerde başarılı olabilir. Derin lekelerde çok sayıda seans gerektirebilir.
  • IPL: Işık sistemi olan IPL tedavileri leke tedavilerinde kullanılmaktadır. Leke tedavisinde başarıyla kullanılan IPL sistemleri lazer tedavilerine göre daha fazla seans gerektirir.
  • Fraksiyonel Lazerler: Cildi yenileyen fraksiyonel lazerler leke tedavisinde kullanılmaktadır. Değişik oranlarda tedavi başarısından bahsedilmekle birlikte reaksiyonel lekelenmeyi arttırma olasılıkları yüksek olabilir. Bu nedenle hassas, kızarık ve koyu tenli ciltlerde leke tedavilerinde fraksiyonel lazer tedavisinden kaçınılmalıdır.

Sizi bekliyoruz
randevunuzu aldınız mı ?

Tüm hizmetlerimizden yararlanmak için merkezimize gelmeniz yeterli. Sizinle özel olarak ilgilenebilmemiz için lütfen gelmek istediğiniz zamanı seçerek yandaki formu doldurup bize gönderin.




GÖNDER